Skip to main content

Nagy brand módosítást végzett a Facebook, a hamarosan változó hírfolyam kezdőlap mellett a logóját is megújítja. Mark Zuckerberg részletesen indokolta ezt a döntést.

Bejelentette a Facebook, hogy módosítja logóját, valamint az összes hozzá tartozó alkalmazáson meg fog jelenni, hogy „from Facebook”. Érdekesség, hogy nem csak egy színben jelenik majd meg, hanem minden platformon a hozzá tartozó színkombinációval.

„Amikor 15 évvel ezelőtt elindítottam a Facebook-ot, fogalmam sem volt róla, hogy beletartozik majd a Messenger, Instagram, WhatsApp, Oculus vagy a Workplace. Sokan nem tudják, hogy ezen termékek mögött mi állunk, illetve csapataink sokszor együtt dolgoznak. Hisszük, hogy fontos az embereknek tudniuk ki áll az általuk használt termék mögött.
Ma bemutattunk a vállalat új logóját, hogy világossá tegyük mely appok és technológiák származnak a Facebook-tól. Így fogod látni hamarosan termékeinket”

Már korábban elkezdődött a módosítás

A módosítások már nyáron elkezdődtek, amikor bekerült például az Instagram alkalmazásba a „from facebook” szöveg, most azonban már a Facebook új betűtípusával és az Instagramhoz illő gradient stílussal fog megjelenni.

Új Facebook logó az instagramon

Így tehát hamarosan minden, a Facebook által üzemeltetett felületen (így a legtöbbek által használt WhatsApp-on és Instagram-on is) találkozhatunk az új brand megjelenéssel.

Idén már a hírfolyam algoritmusán is történt nagy változás

2019 áprilisában a Facebook blogposztjában jelentette be, hogy újabb intézkedésekkel próbál harcolni az álhírekkel szemben és módosít az algoritmuson, hogy kevesebb ilyennel találkozzon az ember. A legfontosabb változás az volt, hogy bekerült „Click-Gap” elem, ami a tartalmakat minősége alapján rangsorolja. Így a klikkvadászatra létrehozott posztok rosszabb eléréssel számolhatnak.

Tehát a Facebook továbbra sem lassít, folyamatosan megújul. Amennyiben már úgy érzed, hogy nem tudod nyomon követni ezt a sok változást és segítségre lenne szükséged kiépíteni egy új social média stratégiát vagy több embert, követőt érnél, minőségi content tartalmat szeretnél, ügynökségünk profi szakemberei állnak rendelkezésedre! Lépj velünk kapcsolatba és építsünk fel együtt sikeres social média csatornáidat, legyen szó Facebook, Instagram vagy akár Linkedin fiókodról!

Leave a Reply