Skip to main content

A Google idén is nyilvánosságra hozta 2019 legnépszerűbb kereséseit. Mind a magyar, mind pedig nemzetközi szinten azért találunk érdekességeket. 2018-ban hasított a választási téma, labdarúgó VB, a Való Világ, a Venom és Frankfurti leves. Vajon mikre kerestünk leginkább megoldást 2019-ben?

A legnépszerűbb Google keresések 2019-ben

A Google 2011 óta minden évben bemutatja a legnépszerűbb kereséseket, amik megmutatják mikre kíváncsiak az emberek a világon, illetve egy-egy országban. A globális verziót gyakran befolyásolják az adott országok népsűrűsége, 2015-ben példul Lamar Odom, amerikai kosárlabda játékos volt a legnépszerűbb keresés. Valószínűleg a magyar emberek kevésbé voltak rá kíváncsiak, mint az amerikaiak. Továbbá könnyedén vonhatunk le következtetéseket az egyes TV csatornák, online streaming szolgáltatók népszerűségére is. Nézzük a konkrét adatokat.

Magyarország legnépszerűbb keresései 2019-ben

Idén is taroltak a választásokkal kapcsolatos keresések, első helyen az Önkormányzati választások szerepelnek, második helyen Andy Vajna, aki idén hunyt el, harmadik helyen pedig a leégett Notre-Dame.
Tehát a top 3 teljesen színes témákban, két helyi és egy nemzetközi keresés volt.
A top 10-ben van még a Love Island (sorozat), Cameron Boyce (amerikai színész, idén halt meg), Exhatlon (TV show), Black Friday (vásárlási esemény), Csernobil (Sorozat), Berlini fal leomlása (történelmi esemény) és az Európai parlamenti választások (szavazás)

A legnépszerűbb sorozat a Csernobil volt, ami az HBO sikersorozata volt 2019-ben (még orosz ellensorozat is indult a saját igazuk bebizonyítása érdekében, így valóban nagy port kavart a feldolgozás) utána két magyar sorozat következik a Drága örökösök és a Mintaapák majd befurakodott a 4. helyre a Trónok harca. Az 5. legnépszerűbb keresés pedig ismét egy magyar sorozat, a Mi kis falunk.
A magyar embereket tehát nagyban megmozgatja a magyar gyártású sorozatok, a top5-ben csak kettő külföldi gyártású.

A sportesemények közül az első a női kézilabda-világbajnokság lett, majd kettő futball mérkőzés a Magyarország-Uruguay és Magyarország-Szlovákia mérkőzés.

A könyvek tekintetében hasított a Trónok harca, a sorozat hatására sokan kereshették az írott változatot.

A legnépszerűbb mozifilm a Joker – ami igazán figyelemre méltó, hiszen október 3.-án volt a premierje és így is a legnépszerűbb filmes keresés lett – Őt követi a Miután dráma, a Marvel kapitány, a Volt egyszer egy Hollywood majd a Bosszúállók: Végjáték.

Imádtuk 2019-ben is a fesztiválokat, meglepő módon a Strand fesztivál részleteire voltunk a legkíváncsibbak, utána jön a Volt majd a Sziget.

A legnépszerűbb diéta az űrhajós diéta volt, különösen jó receptet pedig a csirkemellre kerestünk.

A legnépszerűbb telefontípus pedig az Iphone 11 volt, amit a Huawei P30 majd a Samsung Galaxy S10 követett.

A világ legnépszerűbb keresései 2019-ben

Ehhez képest a világ mire volt a legkíváncsibb? Érdekes összehasonlítás, ajánlott végig futni!

A legnépszerűbb keresés India és Dél-Afrika krikett mérkőzés volt. Igen, ez nem csak Neked meglepő. Indiából, Qatar-ból, az Egyesült Arab Emírségekből, sőt még is az USA-ból és Kanadából is sok keresést kapott ez mérkőzés.

Őt követi a listán Cameron Boyce (színész), Copa America (Dél-Amerikai futball világbajnokság).

Nemzetközi szinten is népszerű volt a Notre Dame leégése, a Game of Thrones, az Iphone 11 vagy a Joker.

A legnépszerűbb zeneszám az Old Town Road lett, a legnépszerűbb színész pedig Jussie Smollett.

További legnépszerűbb keresések 2019-ben

Több adatra vágysz? Kattints ide és további érdekes információkat olvashatsz a Google hivatalos oldalán, ha pedig SEO szolgáltatásra lenne szükséged, hogy előrébb kerülj a keresési listákon, keress minket bizalommal!

Leave a Reply