Skip to main content

A social média jelenlét ma már egyértelműen szükséges minden vállalkozás számára. Azonban nem elég, ha csak hetente egyszer kétszer posztolsz valamit, a sikerhez terv kell és ki kell használnod a Social médiához gyártott fejlett technológiai eszközöket. Ha azt látod, hogy a versenytársak folyamatosan növekednek, de Te megakadtál akkor valószínűleg a Te stratégiáddal lesz a gond. Most segítünk néhány trenddel, ami segít, hogy hasíts a Social Médiában 2020-ban!

Trend #1: Kommunikáció

Ma már elmondható, hogy sokkal fontosabb, hogy az ügyfeleket magadhoz kösd a Social Média felületeken. Felejtsd el azt a taktikát, hogy minden nap valamelyik termékedről posztolsz és jössz a „vedd meg mert most akciós” feliratokkal. Kösd magadhoz a vásárlót érzelmileg, ez mindennél fontosabb!

Trend #2: Hiteles influencerek

Több ezer infulencer közül válogathatsz Magyarországon. Egyes céges meg is tehetik, hogy több százat megmozgat egy-egy kampány miatt (pl. About you) azonban sokkal többet ér, ha találsz néhány hiteles influencert aki úgy tudja eladni a termékeidet, hogy ő is ki tud állni mellette és Te sem fogsz szégyenkezni az influencer viselkedése miatt évek múlva sem.

Trend #3: Indulj el az új Social Média platformok felé

A közösségi média számodra még mindig csak a Facebook-ot jelenti? Nagy hiba! Az már szintén alapnak számít – bár sokan még mindig nem követik, – hogy az instagramon is gyűjtjük a követőket és még közvetlenebb hangnemet ütünk meg az ügyfelekkel. Azonban ezen is érdemes túllépni és elindulni a LinkedIn, Snapchat, TikTok irányába. Például a Tiktok még a „kifejletlen” hirdetési állapotok miatt elképesztő organikus elérést tud generálni, amire érdemes lecsapni, hogy eljuttasd az üzenetedet leendő vásárlóidnak. Ráadásul a Snapchat és TikTok felhasználók fiatalabbak az átlagnál, így egy egész más közönséget érhetsz el.

Social Média trendek 2020

Trend #4: Brand erősítés a munkavállalók segítségével

A brand erősítése a legkönnyebb a munkavállalók segítségével. Gondoljunk bele, ha az irodába csinálsz egy cool pihenőhelyet, ahonnan a 300 munkavállalódból csak 150 kirak egy képet a Facebook & Intagram oldalára. Plusz havonta szervezel valami különleges programot. Ne becsüld le a munkavállalóid erejét, ők viszik tovább a cég hírét közvetlen tapasztalataikkal. Becsüld meg őket és érezni fogod a brand növekedésed is!

Trend #5: Kreativitás

Igen-igen, a legkönnyebb ezt leírni, hogy legyél kreatív. Azonban itt érdemes elrugaszkodni az átlagos kreatívnak mondott tartalmaktól. Gondolj bele mennyi lehetőséget nem használtál ki? Posztoltál már egy vicces rövid videót? GIF-et? Mindenhez Stock fotót használsz? Rengeteg lehetőség áll előtted, ne legyél rest próbálkozni, látni fogod a követőid visszajelzései alapján jó úton jársz-e.

Trend #6: Videók

A videók már régóta létező Social média terület, azonban sok cég a költséges gyártás vagy kreativitás hiánya miatt elhagyja. Azonban érdemes belefektetni, szuper eléréseket és megosztásokat tud generálni. Ne felejts el feliratot használni, így a mobilos közösségben is sokkal népszerűbb lehet a videód.

2020-ban is számtalan lehetőséget nyújt a Social média. Legyél kreatív és a követők jönni fognak egy idő után maguktól. Próbálkozz új dolgokkal és figyeld a reakciókat. A legtöbb embert, a legkisebb költségekkel még mindig itt érheted el, élj a lehetőséggel! Amennyiben segítségre lenne szükséged Social Média felületeid kezelésére vedd fel a kapcsolatot a Vieeye marketing ügynökséggel akik képben vannak a legfrissebb trendekkel!

Leave a Reply