Skip to main content

A google Beta tesztet indított el az oldalak feltüntetése és a pontos licenc információk érdekében.

Az új strukturált adadt segítségével a Google képek között megjelenhet weboldalunk neve és elérhetősége. Ez által nem csak egy új felület nyílik meg, ahonnan látogatók érkezhetnek hozzánk, hanem képeink is nagyobb jogi védelmet élveznek, így a jogtiszta felhasználásokból nagyobb bevételünk származhat.

A fejlesztés még nem éles

A Google nyilatkozott az új strukturált adat létrehozásáról és kiemelte, hogy nem élő még az újdonság. Azonban már érdemes most elkezdeni a strukturált adat használatát, ez által gyorsan, az elsők között fogunk tudni majd megjelenni copyright információként.

Google kép licenc változás

 

Hogyan kell használni a strukturált adatot?

A Google technikai segítséget nyújt, hogy a fejlesztők a lehető legegyszerűbben integrálni tudják a kódot. A meta adatokat két féleképpen van lehetőségünk megadni.

Strukturált adat: Ebben az esetben az oldal és a kép között jön létre a strukturált adat és minden képhez ezt rögzíteni szükséges.

IPTC kép metadata: Ebben az esetben egy IPTC metaadatot kell a képek részbe és az információ áramolni tud oldalról oldalra, a nélkül, hogy manuálisan hozzá nyúlnánk. Így itt csak egyszer kell vele dolgoznunk.

Amennyiben tehát olyan képeket teszel fel honlapodra, amelyeknél különösen érdekes a licenc akkor feltétlen érdemes használnod ezt a funkciót, hiszen a mellett, hogy a becsületes felhasználók megkereshetnek könnyedén a fotó felhasználása érdekében, plusz látogatók és konverziók keletkezhetnek belőle.

Leave a Reply