Skip to main content

Továbblép a Facebook, mostantól nem csak feltölthetsz termékeket hanem a konkrét értékesítést is a Facebook felületén intézheted el. Ezzel új versenytársat kapnak a marketplace felületek, hamarosan mindenhol elérhető lesz az újdonság.

 Új marketplace felület jön létre, a Facebook és a hozzá tartozó Instagram-on hamarosan közvetlenül is eladhatod termékeidet. Korábban a „bolt” funkciót lehetett használni, ahova termékeket lehetett feltölteni. Azt hiszem általánosságban elmondható, hogy senkinek nem volt a szívügye, a manuális kezelése nagyon sok időt vett igénybe, automata szinkronizálásnál pedig számos problémába bele szaladhatunk.

Facebook shop lesz a hivatalos név

A funkciót Facebook shop néven kell majd keresni, várhatóan pár hónap múlva már mindenhol elérhető lesz. A funkció hivatalosan azért jön létre ,hogy segítse a bajba került vállalkozásokat egy újabb felülettel ahol gyorsan és sok embert elérve tudnak termékeket értékesíteni. Minden bizonnyal ebben is van igazság, de valószínűleg sokat számít, hogy a legnagyobb versenytársak, mint az amazon vagy a google már rendelkezik ilyen felülettel.

Hogyan érem majd el a shopot?

Vásárlóként ez minden bizonnyal hasznos lesz, magát a shopot egyszerűen az adott cég facebook / instagram oldaláról érhető majd el, illetve ezeket is lesz lehetőség hirdetni, így most már nem kell feltétlen a Facebook-nak kivezetnie minket az adott cég weboldalára.

Facebook shop az intagramon is

Integráció a legnagyobakkal

Mint minden felületnél itt is fontos lesz, hogy a különböző platformokkal az integrálás lehetséges legyen. Mark Zuckerberg jelezte, hogy számos integrációra lehetőség lesz már a legelején, köztük a Magyarországon bár annyira nem népszerű, de világszinten az egyik legjelentősebb e-commerce platformmal Shopify-jal.

Ingyenes szolgáltatás lesz

Óriási előnye, hogy a szolgáltatás ingyenes lesz, tehát a megtérülést a hirdetésekből várják.

A Facebook ezzel betör tehát az e-commerce marketplace felületekre, kíváncsian várjuk a fejleményeket és biztosan teszteljük, amint elérhető lesz Magyarországon is! Ha pedig a hirdetéseket szeretnéd jól beállítani termékeidre vedd fel velünk a kapcsolatot, PPC szakértőkként garantáltan tudunk segíteni!

Leave a Reply