Skip to main content

Kíváncsi vagy, hogy egy látogató mit csinál a weboldaladon? A Hotjar megmutatja! Hőtérkép, egérmozgást rögzítő videók, stb. Összegyűjtöttük, hogy mit tud a Hotjar!

Miért érdemes neked is kipróbálni a Hotjar-t?!

Számos hasznos adatot tudunk kinyerni a weboldalunkról, az odaérkező látogatókról a Google Analytics segítségével, de maradnak olyan homályos foltok, amikre a Hotjar képes csak válaszolni. Ilyen kérdések lehetnek:

  • miért nincs elég konverzió az oldalamon?
  • a vásárlási folyamatban miért morzsolódik le a látogató?
  • egy adott (termék) oldalon mit néz meg a látogató?
  • a formok kitöltésekor hol akadnak el vagy morzsolódnak le a kitölők?

Milyen funkciói vannak a Hotjar-nak?

Hőtérkép

Alap funkció, melyen láthatjuk, hogy mire kattintanak a látogatók egy adott oldalon.

Scroll map

Ezen a térképen láthatjuk a heatmap-hez hasonlóan, hogy milyen mélységig görgetnek le a látogatók az oldal aljára.

Form funnel

Amennyiben van egy form az oldalon úgy képesek vagyunk mérni, hogy mely elemnél morzsolódnak le a látogatók, mi az amit nem töltenek ki.

Egérmozgás videó – látogatói viselkedés elemzés

Ez az egyik legjobb funkciója a Hotjar-nak. Videókban láthatjuk, hogy az egyes látogatók mit csinálnak az oldalon, azaz látjuk, hogyan mozgatják az egerüket.

Visszajelzés kérdőív

Készíthetünk egy kérdőívet is, mellyel direkt visszajelzést kaphatunk a látogatóktól.

Egy saját példa a hőtérkép és az egérmozgás videó elemzésére

Az egyik ügyfelünk oldalán volt egy hosszú, több elemből álló form, de alacsony volt a konverziós arány az oldalon. A hőtérkép segítségével láttuk, hogy a látogatók lemennek az oldal aljára a form beküldés gombig.

Elemezve a videókat kiderült, hogy egy programozási hiba folytán, ha a felhasználó nem pipálta ki a kötelező ÁSZF checkbox-ot, akkor újratöltött az oldal, jelezve a hibát, de törölte az addig megadott összes adatot. A felhasználók emiatt lemorzsolódtak.

Mi a tanulság?

Hiába hisszük azt, hogy ismerjük a saját oldalunk működését, mert mi is nap, mint nap látogatjuk, teszteljük, mégis lehetnek olyan hibák, amikre nem gondolunk, mivel nem úgy látogatjuk az oldalt, nem úgy viselkedünk, mint a felhasználóink.

Természetesen a fent leírt számos funkció csak töredéke annak, amit a Hotjar igazából tud. Mivel rég óta használjuk már a Hotjar-t, ezért tudjuk, hogy mit lehet maximálisan kihozni belőle.

Miért válassz minket a Hotjar elemzéshez?

  • Mivel már számos ügyfelünknél használtuk, használjuk a Hotjart, ezért nagyon hatékonyan tudjuk elemezni az általa gyűjtött adatokat.
  • Ügynökségi kedvezményünkkel mi előnyösebb feltételekkel (pl. kedvezőbb ár) tudunk előfizetni a Hotjarra!

Ha szeretnéd alkalmazni a weboldalon a Hotjart, vagy szeretnél többet megtudni a működéséről, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

Leave a Reply