Skip to main content

A Google, mint a világ egyik legnagyobb és legtöbbet tudó cége természetesen folyamatosan fejlődik, algoritmusa folyamatosan tanul. E mögött rengeteg fejlesztés van, most néhány új információt osztottak meg velünk, hogy milyen irányba sikerült továbbfejlődniük.

 A Google folyamatosan azon dolgozik, hogy tovább fejlődjön keresője és minnél több, releváns információt tudjon megosztani a felhasználókkal. A mostani bejelentés több területet is érint, többek között a hírek szekciót is, ami a közeledő USA elnökválasztás miatt fontos, ismerve a legutóbbi kampány során felmerülő problémákat. – jelentette be legújabb sajtó megnyilvánulásában a Google.

A legfontosabb bejelentések:

A Google BERT segítségével (erről korábban itt írtunk) jobban ellenőrizni tudja egyes híreknek a valóság tartalmát. A fejlett nyelvi rendszernek köszönhetően jobban megérti az interneten valahol megjelent tartalom és a Google hírekben, releváns forrástól származó információkat, összetudja azokat vetni, elemezve a tartalom valósságát is.

Szorosabb együttműködés várható a Wikipédiával, hogy a keresések során behúzott információk megfeleljenek a valóságnak.

„A Wikipédia rendszereinek kiegészítéseként további védelmi és észlelési rendszereket vezettünk be, annak érdekében, hogy megakadályozzuk az esetleges pontalan információk megjelenését a tudáspanalen. Rita esetekben szándékosan kerül valótlan információ a Wikipédia oldalára, de ez a szám alacsony és 99%-át felismerjük. Ha ezek a problémák mégis megjelennek, vannak további irányelveink, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy gyorsan intézkedjünk. A Wikipédia közösség további támogatása érdekében tavaly létrehoztuk a WikiLoop programot, amely számos, a tartalom minőségére összepontosító eszközt tartalmaz.” – Írta a Google

Továbbá a legfontosabb és legaktuálisabb híreket a Google már pár perc alatt fel tudja ismerni az eddigi, akár 40 perc helyett. Ez nem csak azt jelenti, hogy gyorsabban tud megjelenni a hír, de a helytelen információt is gyorsabban felismeri.

Hogyan tudom kihasználni ezeket a fejlesztéseket cégtulajdonosként?

Az ilyen fejlesztések negatívan és pozitívan is érintheti válalkozásunkat. Általánosságban, ha minőségi munkát végzünk cégünk weboldalával, ezek a fejlesztések extra teendőt nem generálnak nekünk, sőt. Jelentősen több organikus forgalom érkezhet hozzánk például a Google News szekcióból. Viszont, ha nem reagálunk elég gyorsan, nem frissítjük az oldalunkat időben, releváns információkkal a rangsorolásba hátra csúszhatunk és weboldalunk bizalmi faktora csökkenhet a Google szemében. A hibázási lehetőség tehát egyre kisebb, extrán szükséges odafigyelnünk.

Ezek által ismét előrébb lépett a Google, sokkal gyorsabban tud megjeleníteni információkat, hitelesebben. Alig várjuk a következő fejlesztéseket!

Leave a Reply