Skip to main content

Az „értékelések” strukturált adat az egyik legnépszerűbb és legtöbbet használt kiegészítő információ, amelyet használnak a weboldal tulajdonosok. Nem véletlen, hiszen rengeteg mindenhez használható, többek között könyvekhez, filmekhez, eseményekhez vagy termékekhez. Ezeknek az információknak az elemzését könnyíti meg most a Google.

 A megjelenő új support a Search Console-ban lesz elérhető és célja, hogy jobban nyomon követhetőek legyenek a teljesítmények, gyorsan és egyszerűen megtalálni a hibásan beállított kód részleteket. A gyors tesztelő gomb segítségével pedig azonnal megláthatjuk és elháríthatjuk a hibát, mielőtt az éles lenne a felhasználók számára.

Értékelések strukturált adat példa

Hibád kódrészlet javítása egyszerűen

Annak érdekében, hogy a legtöbbet ki tudjuk hozni a review snippet-ből, a Google létrehozott egy statisztikát ahol láthatjuk, mely oldalaink használják ezt a strukturált adatot. Láthatjuk a hibákat, valamint kijavítás után azonnal jelezhetjük, hogy megtettük a megfelelő lépéseket és jöhet a Google újra feltérképezni az oldal.

Teljesítmény riport az értékelések strukturált adatra

A teljesítmény jelentésben az új „Review snippet” szűrő segítségével megnézhetjük, hogy miként teljesítettek az oldalak, amelyek használják ezt a strukturált adatot.

Amit ellenőrizhetünk, azokat a megjelenések, kattintások, CTR eredmények. Ezek mind hasznosak és láthatjuk majd, hogy mekkora jelentőséggel bír a beállított extra információ.

Riport review snippet

Review snippet ábra

Teszteld le egyből működik-e a kód

Egyszerűen és gyorsan letesztelheted, hogy a kód, ami létre lett hozva megfelelő-e a Rich Result Test eszköz segítségével. A teszt megmutatja Neked a hibákat és javaslatokat.

Értékelések strukturált adat élő teszt

Jól hangzik igaz? Meggyorsítja és valós információkat ad, hogy mennyi eredménye van a strukturált adatnak. Amennyiben nehézséged lenne a beállításokban, nyugodtan keress meg minket és digitális ügynökségként szívesen segítünk!

Leave a Reply