Skip to main content

Útjára engedte a Google az év második nagy frissítését 2020 májusában. Ezek mindig tudnak nagyobb változásokat hozni a keresési találatokban.

 Megérkezett a szokásos Google algoritmus frissítés, amely bár kis csúszással, de hamarosan mindenhol érezteti hatását. A bejelentés nem volt túl hosszú, megerősítették, hogy a frissítés megtörtént, valamint a korábbi útmutatások változatlanok.

Mik a korábbi útmutatások?

A Google mindig kihangsúlyozza, hogy egy-egy ilyen core update után, ha lejjebb kerülünk a keresési listákban nem feltétlen hibáztunk és nem büntetést kaptunk a keresőtől. Egyszerűen csak arról van szó, hogy a tartalmat átértékelte és lehet, hogy más oldal leírását értékesebbnek tartja. (vagy épp fordítva, a miénk lett értékesebb)

Google algoritmus frissítés 2020
A Google algoritmus frissítéseknél tehát alapvetően nekünk nincs teendőnk, azonban ilyenkor érdemes az analytics-et kiemelten figyelni, hogy 1-1 oldal esetén történt-e bármilyen nagyobb kiugrás vagy csökkenés, valamint ellenőrizni, hogy kik azok a versenytársak, akik hírtelen elénk tudtak ugrani.

 

UPDATE: Az algoritmus vizsgálva, a SEO szakemberek, köztük a Vieeye SEO munkatársai is arra jutottak, hogy a kevés backlinkkel rendelkező oldalakat sorolta jelen esetben hátra a Google. Egyértelműen látszik tehát, hogy szükség van a ránk hivatkozó, minőségi linkekre!

Leave a Reply