Skip to main content

A blogolás ma egy nagyon fontos SEO eszköz, ami által értékes tartalmakat tudunk gyártani, majd abban saját linkjeinket elhelyezve olyan személyek jutnak el landing oldalunkra, akik már biztos érdeklődnek az adott szolgáltatás iránt. Azonban egy-egy blog cikk alatt óriási kommentelés tud elindulni egy témával kapcsolatosan. Sokan ezeket régen arra használták, hogy linképítés történjen saját oldalukra. Több száz linket elhelyeztek a cég munkatársai a különböző fórumokon és már meg is lett oldva a linképítés. Ez így működik 2020-ban is?

A blog kommentek egy nagyon népszerű linképítési technikai volt, egyszerű, olcsó és még szakember sem kellett hozzá.

Azonban ez már nem működik. Nagyon régóta nem működik.

Ma már rengeteg Spam szűrő védi az oldalakt, hogy a károsnak ítélt, random berakott szövegek és linkek ne kerülhessenek be. A másik, hogy ha be is kerül, a blog szerkesztője ezeket a linkeket nofollow státusszal látja el, ez által semmilyen linkerőt nem ad át.

Blog kommentelés linképítés miatt

Mire lehet hasznosak a blog kommentek SEO szempontból?

Bár linképítésre ma már nem használható a blog kommentelések, azonban remek hatással lehet a látogatottságra, hiszen, ha releváns helyeken, releváns linkek kerülnek elhelyezésre akkor akár jövőbeli vásárlókat is szerezhetünk oldalunkra, valamint jelentős brand építő hatása is lehet.

A sok komment segít abban is, hogy a blog cikk jó helyen legyen az organikus keresésekben, hiszen ez által valószínűleg értékes tartalom van ott. Így még több emberhez érhet el az elhelyezett linkünk.

Tehát amennyiben linképítést szeretnénk, akkor inkább bízd profikra (Mint például a Vieeye Marketing ügynökségre) a blog kommentek pedig hasznosak lehetnek, csak már rég nem úgy, ahogy a legtöbb ember gondolja.

Leave a Reply